ALCAD – Најдобрата алтернатива на AutoCAD

alcads products
Download demo
Request offer

Зошто да го користите софтверот ALCAD како CAD-програм

Download demo
Request offer

ALCAD 3D Architecture

ALCADs MEP Додатоци

Подно греање

Создадете подно греење лесно како никогаш порано. Прво ги создавате собите, топлинската зона и после тоа автоматски можете да ги генерирате цевките за подно греење. Се разбира, греењето на подот може да биде совршено решено за секоја ситуација. Без разлика колку е комплицирана геометријата во собата, ништо не е невозможно со приклучокот за греење на подот. Информациите како што се должината на цевките или собната површина, може да се вметнат директно во CAD како етикета или да се извезат како датотека Excel.

Одводни цевки

Нема повеќе конструирање на 2Д линии! Со додатокот Drain-Pipes, канализационите цевки можат да бидат дизајнирани како скица, а потоа да се генерираат во три линиски процеси. Внесете ги DU (единиците за дизајн) на опремата за автоматско пресметување на димензиите или внесете ја рачно. Создадете врски со уредите сами и зачувајте ги во поставките. Сè што е дизајнирано може да се извезува како список на материјали, список со делови или да се етикетира директно на цртежот.

Вентилација

Создавањето на системи за вентилација е без проблеми со приклучокот и заштедува многу време. Внесете го вашиот производител на канали и цевки директно за да може да се креира и да се користи списокот за нарачки веднаш по изградбата. Уредите како што се придушувачи, куќишта на издувниот воздух, елементи на филтерот и многу повеќе се исто така интегрирани во приклучокот. Автоматското обележување е исто така дел од ова.

Multi-цевки

Линија по линија, цртежот е завршен. Мулти-цевки прво вметнуваат подигачи на цевки, а потоа можете автоматски да допрете на медиумот и да создадете бесконечен број цевки заедно. Приклучокот е дизајниран и имплементиран врз основа на долгогодишното искуство на инженерите. Ова гарантира заштеда на време до 60%. Корист од ѕидното растојание што можете да го внесете во приклучокот, едноставниот потег, промената на висината и многу повеќе. Медиумите може да се прилагодат како што се бара за дебелината на линијата, типот, бојата итн. Како и во сите приклучоци, својствата можат да се менуваат во секое време.

 

ALCAD 2021

ALCAD 2021 LT

AUTOCAD LT

AUTOCAD

Ниски хардверски побарувања

3D моделирање на цврсти тела

BIM поддршка

3D архитектура

Еднократно плаќање, трајна лиценца

ALCAD додатоци

Цена

€ 299

€ 199

€ 420 годишно

€ 1690 годишно
+ € 400 за Alcad plugin

Download demo
Request offer
17 icon

РАБОТЕН ПРОСТОР

Цртање и промени во  цртањето со помош на курсорот и контекстното мени од десното копче на глувчето.

18 icno

УПРАВУВАЧ НА СТИЛОВИ

Layer-Manager е активен, дури и кога користите други команди, за промена на приказот на слојот.

19 icon

СТИЛ / МЕНИ

Класичен како кај постарите верзии на AutoCAD или нова, модерна лента со мултифункционални карактеристики

20 icon

ЦРТАЊЕ РЕГИСТЕР

Тоа ви овозможува да се префрлате напред и назад помеѓу цртежите DWG што се истовремено отворени.

222

НАСЛОВ НА ПРОЗОРЕЦОТ

Вклучува име и верзија на софтверот, назив на цртежот и преостанати денови од потребниот период

21 icon

РЕГИСТАР – КАРТИЧКИ

Лента со административни јазичиња на тематски структурирани група команди.

Screen7 1024x555 1
17 icon

ЗА ПРЕЦИЗНО СКИЦИРАЊЕ

Алатки како режим на спојување, мрежен режим, снимање на објекти, следење, размер итн.

23 icon

ИЗГЛЕД НА МОДЕЛОТ

Се префрлува помеѓу моделот и просторот за хартија со било кој број на картички за  распоред

24 icon

ЛУПА (ЗГОЛЕМУВАЧ)

Се активира преку копчето за скролување на глувчето. Можно е да се постави стил, форма, фактор за лупа.

25 icon

НАСЛОВ НА ПРОЗОРЕЦОТ

Вклучува име и верзија на софтверот, назив на цртежот и преостанати денови од потребниот период

26 icon

ДИНАМИЧКИ ВЛЕЗ

Интеграцијата на командната линија го зголемува фокусот на дизајнот и го намалува напрегањето на очите.

27 icon

БРЗИ ПОДЕСУВАЊА

Список на најважни карактеристики на избраниот објект се прикажува во палетата Брзо подесување (Quick Proporties)

Feedback 1 1

Capture

Adam Mark

Feedback 2 1

Capture

Jessica Blake

Feedback 3 1 1536x832 1

Capture

Shawn Mike

Неверојатно е да се види колку брзо научив за ALCAD и неговите додатоци. Убавата работа во врска со тоа е што ALCAD има видео упатство за секој додаток. Треба само да одвоите малку време; по неколку минути вежбање многу добро ги разбрав додатоците.

Јас работам многу интензивно со одводни цевки во моите проекти.

Цртеж создаден со: ALCAD Professional

Користени додатоци: Одводни цевки, повеќе-цевки, текст

Како инженер, создаваме многу пресечни прегледи за големи проекти, особено за системите за вентилација. Она што навистина ми се допаѓа кај ALCAD е леснотијата на користење (многу слична на AutoCAD) и брзата, бесплатна поддршка.

Со ALCAD и приклучокот „Вентилација“, можев да креирам и вметнам индивидуални апарати за вентилација со свои параметри. Тоа многу ми ја олесни мојата работа, бидејќи обликуваните делови можат да се ротираат 3D димензионално во сите правци.

Цртеж создаден со: ALCAD Professional

Користени додатоци: Вентилација, мулти-цевки

Јас сум хонорарец и правам цртежи за греење на подот за HVAC инженери. Секојпат кога поднесувам план, добивам комплименти дека моите планови изгледаат многу прецизни и, пред сè, се многу јасни.

Морам да се заблагодарам на приклучокот за подно греење за сето тоа. Јас бев во можност да ја фатам секоја контура на просторијата и да ја наполнам со цевки како што замислував. Екстрактот од списокот со материјали ја зголемува мојата работна брзина исклучително. Повеќе не мора рачно да ги извлекувам должините на цевководи, имам сè во приклучокот со само едно притискање на копче автоматски.

Цртеж креиран со: ALCAD Professional

Користени додатоци: Подно греење

Feedback 4

Capture

Ada Grace

Feedback 5

Capture

Lara Stephany

Feedback 6 252x300 1

Capture

Taylor Matthew

Отпрвин малку се мачев да го разберам додатокот Мулти-цевки. Бев навикнат да создавам сè со линии. Сепак, сега мојата работа е многу поавтоматизирана. Не се само линиите што ги креирам со приклучокот, туку и линиите со атрибути (висина, средина, дијаметар итн.)

Го препорачувам ALCAD на сите. Тој е многу ефтин, добро структуриран и секогаш можете да комуницирате со барања / наставки што исто така ќе бидат имплементирани.

Цртеж креиран со: ALCAD Professional

Користени додатоци: Отвори, мулти-цевки

Јас навистина уживам да дизајнирам со ALCAD! Тестирав разни CAD програми, но морам да кажам дека ALCAD е една од најдобрите AutoCAD алтернативи.

Она што дефинитивно го издвојува ALCAD од сите други даватели на CAD се приклучоците за MEP. Сакам да работам со флексибилни цевки !!

Цртеж креиран со: ALCAD Professional

Користени додатоци: Мулти-цевки, одводни цевки

Јас секогаш користам повеќе цевки за детални планови. Убаво кај овој модул е што висините се интегрирани. Со други зборови, ако линиите што се на иста висина се пресекуваат, се појавува порака за грешка во која се вели дека има судир. Ова ги минимизира моите грешки во планирањето.

Вториот аргумент за мулти-цевки е дека можете многу брзо да создадете неколку цевки. Голема благодарност до Арнолд од тимот за поддршка, кој секогаш ми помага со прашања преку Skype!

Цртеж креиран со: ALCAD Professional

Користени додатоци: Мулти-цевки

Повеќе од

5000+

Среќни Корисници

Download demo
request offer