GstarCAD – компатибилен CAD со DWG

Најдобрата алтернатива на AutoCAD®

DE

AutoCAD® DWG формат

Без конверзии, увоз или извоз на податоци. Во GstarCAD работите со цртежи директно во формат DWG, што е целосно компатибилно со CAD корисници од различни индустрии ширум светот.

Познат кориснички интерфејс

GstarCAD е дизајниран да биде што е можно повеќе сличен на AutoCAD, така што корисникот не би ги забележал разликите помеѓу двете програми. The goal is to significantly reduce the time and money that would otherwise be required to retrain when switching to new software.

Трајна лиценца по ниска цена

Кога купувате, добивате доживотна лиценца. Тоа значи, можете да ја користите програмата на неодредено време во одредена верзија. Идните ажурирања се достапни во форма на еднократни надградби или дури и поевтини со претплата за AutoRenewal 365.

GstarCAD
Standard
GstarCAD
Professional
AutoCAD
LT
AutoCAD
Fullversion
Ниски барања за хардверот
API - Интерфејс за програмирање на апликации (LISP, VBA, ARX, .NET)
Уредник за динамички блокови
3D Моделирање на предмети

GstarCAD Standard

Алтернативе за AutoCAD ® LT 2D

GstarCAD standard CD box E disti

GstarCAD Professional

Алтернативе за AutoCAD ® 2D / 3D

GstarCAD professional CD box E disti

GstarCAD Standard нуди широки функции за универзален 2D технички цртеж. Овозможува создавање на технички цртежи според меѓународни и национални стандарди или ваши сопствени стандарди. За разлика од AutoCAD LT, GstarCAD Standard исто така овозможува да се користат модули за експанзија и индустриски модули.

GstarCAD Professional содржи сè што прави 2D стандардната верзија. покрај тоа нуди функции како што се динамички блокови или лупа. Сепак, најмногу се разликува во 3D. Моделирање на цврсти тела, увоз и извоз на модели од друг 3D софтвер овозможува побрзо да се завршат цртежите. Секако, постои и STL извоз за 3D печатење.

1

Работен простор

На цртеот се прават промени со курсорот и контекстното мени на десното копче на глувчето.

2

Менаџер на слоеви

Layer-Manager е активен, исто така и кога користите други команди, за промена на екранот на филтерот.

3

Изглед / Мени

Пребацувајте се помеѓу темите и изгледот. Изберете помеѓу класично или ново, модерно со мени со ленти.

4

Регистар за цртање

Ова ви овозможува да се префрлате помеѓу цртежите на DWG кои се истовремено отворени.

5

Програмска лента

Вклучува име и верзија на софтверот, име на цртеж и преостанати денови од пробниот период.

6

Регистерска карта

Лента со бројни табови на тематски структурирани групи команди

GstarCAD 2020 Interface Eng
7

За прецизно цртање

За да бидете попрецизни користете алатки како: режим за снимање, мрежен режим, снимање на објектот, следење, размер и сл.

8

Изглед на модел

Префрлете се помеѓу моделот и просторот за хартија со кој било број на јазичиња за распоред.

9

Лупа

Зумирајте ја посакуваната локација. Алатката се активира преку копчето за скролување на глувчето. Можно е да се постават стил, форма, фактор за лупа.

10

Командна линија

Класичен, но корисен метод за внесување вредности, команди и други опции со вашата тастатура.

11

Динамички влез

трае со интеграција на командната линија, го зголемува фокусот на дизајнот и го намалува напрегањето на очите.

12

Брзи својства

Список на најважните одлики на избраниот објект се прикажува во Quick Properties palette.

Високи перформанси

Високите перформанси играат важна улога во GstarCAD. Споредете го однесувањето на често користените операции со многу поскапиот CAD софтвер.

3Д визуелни подобрувања

GstarCAD 2020 нуди пореален 3D приказ. Можете да користите повеќе визуелни стилови и да ја прилагодите осветленоста на 3D-дисплејот.

GstarCAD BIM

Новиот увоз / извоз на IFC го доближува GstarCAD до светот на BIM и им овозможува на корисниците да работат со стандардите на IFC – Industry Foundation Classes.

Дополнителни модули и апликации за вашата индустрија.

Архитектура и градежништво | Машинско инженерство и производство | HLS и индустриски постројки | Електротехника и автоматизација | Геодезија и картографија

Намалете ги трошоците за вашиот CAD софтвер

Со GstarCAD можете да заштедите многу! Ако не сте толку сигурни, обратете се до нас и ние ќе бидеме среќни да ви помогнеме да го изберете точниот тип на лиценца и бројот на лиценци врз основа на потребите и условите на вашата компанија.

ПРИМЕТ 1

Премин од AutoCAD кон GstarCAD Standard веднаш ќе ги намали трошоците за 88%.

pripad1

ПРИМЕР 2

Премин од AutoCAD to GstarCAD Professional веднаш ќе ги намали трошоците за 84%.

pripad2

ПРИМЕР 3

GstarCAD Mechanical ја зголемува ефикасноста на дизајнерите за 2,5 пати во споредба со AutoCAD LT по слична цена.

pripad3

ПРИМЕР 4

Со префрлување од 100 AutoCAD LT лиценци на 50 GstarCAD Standard, трошоците веднаш ќе се намалат за 68%.

pripad4

Повеќе од 650 000 инженери се префрлија на GstarCAD.

Тестирајте ја програмата 30 дена бесплатно. Преземете ја пробната верзија денес!

GstarCAD DE Handbuch 600x820 1

Повеќе разлози за GstarCAD?

Нашите корисници беа најимпресионирани од овие карактеристики.

Динамички блокови

Можете да креирате слични елементи на електрични или хидраулични симболи или симболи за градежни отвори (прозорци или врати) во форма и големина за повторна употреба во вашите цртежи.

Вадење на податоци

GstarCAD ви помага да креирате Предлог-материјали и списоци од објекти од вашите CAD-цртежи. Потребните податоци можете да ги зачувате во табела со Excel и да ги предадете на вашите колеги за понатамошна обработка.

Паметни табели

Поврзете ги вашите цртежи CAD со табелите EXCEL со функцијата Табела AutoXls за пресметки на количината, површината или должината. Кога се прават измени во цртежот, табелата автоматски се ажурира.

Филтерите кои работат во позадина.

Иновативниот управувач на слоеви и управувачот со референци ви дозволуваат да ги менувате филтрите за прикажување слоеви или доделени надворешни референци (XRef објекти) во вашиот цртеж додека користите други команди.

Прилагодување на програмата

Префрлете ги поставките за CAD и корисничките датотеки како што се типовите на линиите B. LIN, моделите на отворите PAT, фонтовите SHX, менијата MNU, стиловите на димензиите, стиловите на излези , шаблоните за цртање (DWT) итн, брзо и лесно. Ова ќе направи брз и лесен процес на префрлање од вашиот претходен CAD-софтвер во GstarCAD.

LISP, VBA, GRX, .NET

Дали развивате апликација за AutoCAD на професионално ниво или само за ваша лична употреба? Дали сакате да ги користите со GstarCAD? Документацијата за програмерите може многу да ви го олесни префрлувањето.

Уредување на PDF цртежи

Увезете PDF-векторски цртежи (Adobe Reader) директно во цртежите на DWG со можност за понатамошно уредување. Можете да користите мрежни PDF-датотеки или слики како подлога на цртежите.

Фер цени

Цената за трајна лиценца и надградба ви заштедува 70% до 85% во споредба со годишните такси за изнајмување на лиценца наплатени од вашиот сегашен дистрибутер на AutoCAD

Техничка поддршка

Техничката поддршка преку Интернет ви заштедува време и пари. Не треба да одите никаде, ниту вие, ниту нашиот техничар. Благодарение на далечинската врска, можеме да го видиме вашиот екран и да разговараме за вашите прашања без непотребно застој.

30 дена бесплатна верзија

Со целосната верзија можете да ја тестирате програмата 30 дена без обврски и ограничувања. Потоа можете да нарачате постојана лиценца или да продолжите да ја користите истечената верзија како бесплатен прегледувач на DWG.

Мобилни уреди

Бесплатен прегледувач на DWG FastView CAD со пристап до меморијата на Cloud и додатоци за е-пошта е достапен за паметни телефони и таблети со Android или Apple iOS. Покрај тоа, професионалната верзија ви овозможува исто така да ги синхронизирате промените со вашиот компјутер.