CADprofi
Electrical

electro

CADprofi Electrical

Програмата помага при дизајнирање на сите електрични инсталации и во градежништвото и во индустријата. Апликацијата доби удобен шематски уредник, можност за дизајнирање на архитектонски планови, како и можност за креирање 3D модели за некои типови на инсталација.

Електричниот модул CADprofi може да се купи одделно или во целост пакет CADprofi Suite, кој ги содржи сите 4 модули CADprofi за 50% од цената.

Клучни карактеристики

 • Дизајн на инсталации за дистрибуција, контрола и автоматизација на електрична енергија со употреба на мултиваријантни симболи што овозможува секоја конфигурација на апаратот.
 • Комплетни симболи на IEC, NFPA, ISO, PN и други библиотеки кои се подготвени во согласност со националните и меѓународните стандарди. Симболите може да се вметнат со автоматско позиционирање, прекинувања на линиите, автоматско нумерирање и обележување.
 • Комплетни библиотеки на водечки производители  (Hager, Lovato, Cablofil, Legrand, ETI and others).
 • Проектирање на архитектонски планови, вметнување приклучоци и конектори, распоредување на уреди за осветлување, дизајнирање на линеарно осветлување и моќност од кој било вид на енергија. Програмата исто така има можност за конфигурирање разводни кутии со каква било конфигурација на приклучоци и конектори.
 • Брзо адресирање на предмети и нумерирање на електрични кола со автоматска контрола на точноста на нумерирањето.
 • Преддефинирани обрасци на колото, дистрибутивни центри (разводни уреди), стартери на мотори и многу повеќе.
 • Дизајн на ICT кабинети со елементи на структурна каблирање.
 • Дизајн на системи за автоматизација – исто така со вклучување на контролори за PLC.
 • Блок дијаграми, електрични шеми и симболи на електрична опрема што се користат при дизајнирање на паметна зграда (симболи за инсталација EIB / KNS, контролери, контролни панели за аларм, неврони, конвертори, влезни експандери, USB и HDMI продолжувачи, PoE прекинувачи, модеми, рутери, камери , сензори и сл.).
 • Дизајнирање на многу видови на нисконапонски инсталации, вклучително и алармни системи, надзор, IP видео надзор, антени и други.
 • Дизајн на кабелски правци со употреба на пригодни команди за цртање низи на кабелски подвизи, канали и кабелски скали со автоматско вметнување на соодветни окови. Носачите за кабли може да се извлекуваат автоматски по должината на наведената инфо-линии.
 • Можност за увоз на светилки од DIALux. За време на увозот, сите светилки ќе бидат заменети со стандардни блокови CADprofi и информациите за нив (име, тип) ќе бидат земени од DIALux и заменети со соодветни атрибути.
 • Дизајнирање собирници за инсталации со можност да работат во 2D или 3D.
 • Проектирање на системи за заштита од гром.
 • Предлог-материјал / спецификации за количината на кабли и други спецификации кои вклучуваат параметри на електро-технички објекти и нивно доделување на кола
 • Проектирањето се врши во согласност со навиките и барањата на дизајнерите.
 • На располагање се матрични и империјални мерни единици.
 • Алатки за целосен опис и детали за проектите.
 • Автоматско нумерирање на објектите
 • Систем за брзо пребарување на производи во базата на податоци.
 • Пристап до CAD библиотеки на многу светски познати производители.
 • Можност за важни и додавање на сопствените симболи или предмети на корисникот на програмата.
 • Автоматско управување со стилови и стилови на печатење му овозможува на корисникот да постигне отпечатоци со претходно дефинирана дебелина на линијата, бои, итн.
 • Можност да се дефинира списокот на „омилени“ што овозможува да се работи во согласност со навиките и преференциите на корисникот.
 • Можност за додавање на сопствени преводи или промена на терминологијата што се користи во програмата.
 • Паметно вметнување на објекти со можност за нивно прицврстување на други објекти со употреба на технологијата „со еден клик“.
 • Интелигентни команди кои овозможуваат извршување операции за брзо уредување на симболи и предмети директно на цртежот.
 • Можност за креирање на какви било дијаграми, тек на дијаграми, технолошки и функционални шеми, алгоритми.
 • Можност за креирање на предлог-материјал и спецификации што може да се печатат или извезуваат во повеќе формати, вклучувајќи pdf, rtf (doc), xls, xml, csv, html и многу повеќе.
 • Автоматско создавање графички легенди.
 • Онлајн помош со многу илустрации и примерни видеа што детално објаснуваат како да ја користите програмата.
 • Онлајн систем за ажурирање.

Креатор на шеми

Дали сте уморни од рачно цртање шеми? Дали сакате да ги генерирате автоматски? Постои начин!

Во програмата CADprofi, откако ќе го изберете и поставите апаратот во прозорецот за дијалог, можете автоматски да генерирате шеми за дистрибуција на енергија. На овој начин, можете брзо да го подготвите проектот фокусирајќи се само на избор на производи, а не на рачно цртање.

creator big

CP-Производители

Пристап до библиотеките на многу познати производители на електрика, HVAC системот и цевководи.

CP-Симболи

 • Збир на CAD симболи од различни индустрии.
 • Можност за купување единствена библиотека, цела серија гранки или цел комплет (пакет).
 • Компатибилност со најновите CAD програми.
 • Можност за креирање спецификации.
CADprofi
 • Сеопфатна програма што помага при дизајнирање.
 • Пристап до библиотеките на познати производители.
 • Проширена содржина на библиотеки со симболи и параметарски објекти од многу стандарди.
 • Напреден уредувач за шеми и дијаграми.
 • Можност за проширување на базите на податоци самостојно.
 • Алатки за целосен опис и детали за проектите.
 • Компатибилност со најновите CAD програми.
 • Креирање на проширена спецификација.
 • Дополнителни команди за измени.
video electrical

Проверете ги нашите видео упатства!

Видеата покажуваат ефикасни начини за креирање на проекти со користење на додаток CADprofi Architectural. Откако ќе ги видите овие видеа, можете да продолжите „рачно“ да цртате во вашата основна програма CAD. Но, дали сеуште ќе сакате да го направите тоа?

evac

Планови за евакуација и инсталации за заштита од пожар

Софтверот CADprofi е сеопфатна апликација која помага при дизајнирање и во градежништвото и во индустријата, со посебен акцент на плановите и системите кои обезбедуваат безбедност на луѓето што престојуваат во зградите. Неколку модули се достапни кои помагаат при дизајнирање на индустриски проекти поврзани со заштита од пожар и евакуација. Архитектонскиот модул CADprofi овозможува брзо изготвување планови за градење и креирање планови за евакуација, заштита од пожар и безбедност.

Повеќејазичен

Корисничкиот интерфејс базиран на Unicode поддржува 24 јазици, односно Aнглиски, Бугарски, Kинески поедноставен, Хрватски, Чешки, Дански, Холандски, Фински, Француски, Германски, Грчки, Унгарски, Италијански, Јапонски, Корејски, Полски, Португалски, Романски, Руски, Српски , Словенечки, Шпански, Шведски и Турски јазик.

Можете лесно да го промените јазикот во програмата за конфигурација.

Нашиот софтвер е достапен преку добро развиена мрежа на дистрибутери во многу земји, благодарение на ова можете да имате директна поддршка на вашиот мајчин јазик.

language
training

Леснина на користење

CADprofi е професионална параметарска CAD апликација која значително ја забрзува работата на дизајнот. Удобен и лесен за користење, интерфејс на апликацијата овозможува целосно да се користат нејзините карактеристики веднаш, без потреба од обемна обука за софтвер. CADprofi е многу популарен меѓу архитектите и инженерите. Помалку искусни корисници, кои само повремено работат со CAD цртежи, исто така многу ја пофалуваат достапноста и функционалноста на нашиот софтвер.

Максимална компатибилност

Десетици илјади корисници од целиот свет веќе го избраа пакетот CADprofi. Ова е причината зошто секогаш се грижиме да ја зачуваме целосната компатибилност со другите CAD апликации во секоја нова верзија на нашиот софтвер. Нашите апликации автоматски ќе се конфигурираат за да бидат оптимално компатибилни со секое избрано опкружување на софтвер (AutoCAD, ARES Commander, BricsCAD GstarCAD, progeCAD, ZWCAD, IntelliCAD и многу повеќе). Цртежите создадени во CADprofi се целосно компатибилни со форматите DWG и DXF и може да се уредуваат во која било апликација CAD без потреба да се користи нашиот софтвер.

requirements
allmodules

Сеопфатна функционалност

Архитектите, инженерите и дизајнерите користат CADprofi за да создадат проекти во високоградба, цевководи, водоводи, вентилација, електрична енергија и други технолошки инсталации во индустријата, како и механички и структурни конструкции. Апликативниот пакет е составен од следниве

Сите модули за апликација се меѓусебно компатибилни и секој може да се инсталира одделно или во комбинација со кој било друг. CADprofi е развиен главно како алатка што се користи во 2D и изометриски цртежи. Континуирано ажурираната библиотека на предмети од многу производители на индустрија, исто така, во голема мера го олеснува 3D дизајнот. Софтверот е опремен со богата низа функции кои го поддржуваат корисникот на секое ниво на дизајн-работа: од системот за автоматско нумерирање и опишување, се до генерирање на листа на материјали и извоз на податоци во многу формати на датотеки за понатамошно уредување (вклучувајќи doc, xls, xml и многу други).

Снимки на екранот

electro screen1
electro screen2
electro screen3
electro screen4
electro screen5
electro screen6