CADprofi
Mechanical

mech

CADprofi Mechanical

Програмата помага при дизајнирање на механички и градежни проекти во 2Д. Апликацијата содржи широк сет на стандардизирани делови подготвени врз основа на национални и меѓународни стандарди. Исто така е можно да се нацртаат и уредуваат технолошки шеми, како и хидраулични и пневматски системи.

Механичкиот модул CADprofi може да се купи одделно или во целост пакет CADprofi Suite, кој ги содржи сите 4 модули CADprofi за 50% од цената.

CP-Производители

Пристап до библиотеките на многу познати производители на електрика, HVAC системот и цевководи.

CP-Симболи

 • Збир на CAD симболи од различни индустрии.
 • Можност за купување единствена библиотека, цела серија гранки или цел комплет (пакет).
 • Компатибилност со најновите CAD програми.
 • Можност за креирање спецификации.
CADprofi
 • Сеопфатна програма што помага при дизајнирање.
 • Пристап до библиотеките на познати производители.
 • Проширена содржина на библиотеки со симболи и параметарски објекти од многу стандарди.
 • Напреден уредувач за шеми и дијаграми.
 • Можност за проширување на базите на податоци самостојно.
 • Алатки за целосен опис и детали за проектите.
 • Компатибилност со најновите CAD програми.
 • Креирање на проширена спецификација.
 • Дополнителни команди за измени.

Клучни карактеристики

 • Богат сет на параметарски стандардизирани делови и прицврстувачи, вклучувајќи штрафови, штрафови со навртување, подлошки(шајбни), навртки, споеви, заковки, отвори, рабати, клинови, иглички, лежишта, прстени и многу повеќе.
 • Челични и алуминиумски форми и профили: L-форми, C-форми, Т-форми, рамни шипки, шупливи профили, прачки, цевки и други.
 • Елементи што се користат за дизајнирање на апарати, вклучително прирабници и вдлабнати краеви, челични цевки и приклучоци (колена,  редуктори). Можно е да се нацртаат цевководи со автоматско вметнување на завој и автоматско поврзување на цевки со употреба на различни делови.
 • Процедури што се користат за пресметување на разменувачи на топлина и различни видови на снопови на цевки во разменувачи на топлина.
 • Динамичко скалирање на делови кога ги вметнувате во цртежот или кога уредувате проекти. Ова овозможува автоматски избор на големината на елементот директно на цртежот (на пр. избор на завртки со должина соодветна на дебелината на поврзаните елементи).
 • Разновидни команди за уредување што овозможуваат пресврт на елементите, проширување на челични профили итн.
 • Сите делови имаат различни погледи прилагодени за создавање на различни дизајни (на пр. Преден поглед, страничен, пресек итн.). Исто така е можно да се дефинираат стилот и нивото на детали што овозможува вметнување на делови со детали, осовини, отвор итн.
 • Систем на заварувања со слободно конфигурирање на обележување, знаци на толеранција, раб, рапавост и други.
 • Удобен дизајн на дијаграми и пневматски системи со користење на паметни симболи, линии и функции за уредување.
 • Дополнителни алатки за цртање кои во голема мера го олеснуваат создавањето на технички цртежи (оска, оски на кружници, централни ознаки, симетрали и други).
 • Проектирањето се врши во согласност со навиките и барањата на дизајнерите.
 • Достапни се матрични и империјални мерни единици
 • Алатки за целосен опис и детали за проектите.
 • Автоматско нумерирање на објекти
 • Систем за брзо пребарување на производи во базата на податоци.
 • Пристап до CAD библиотеки на многу светски познати производители.
 • Можност за важни и додавање на сопствените симболи или предмети на корисникот на програмата.
 • Автоматско управување со стилови и стилови на печатење му овозможува на корисникот да постигне отпечатоци со претходно дефинирана дебелина на линијата, бои, итн.
 • Можност да се дефинира списокот на „омилени“ што овозможува да се работи во согласност со навиките и преференциите на корисникот.
 • Можност за додавање на сопствени преводи или промена на терминологијата што се користи во програмата.
 • Паметно вметнување на објекти со можност за нивно прицврстување на други објекти со употреба на технологијата „со еден клик“.
 • Интелегентни команди кои овозможуваат извршување операции за брзо уредување на симболи и предмети директно на цртежот.
 • Можност за креирање на какви било дијаграми, тек на дијаграм, технолошки и функционални шеми, алгоритми.
 • Можност за креирање на предлог-материјал и спецификации што може да се печатат или извезуваат во повеќе формати, вклучувајќи pdf, rtf (doc), xls, xml, csv, html и многу повеќе.
 • Автоматско создавање графички легенди.
 • Онлајн помош со многу илустрации и примерни видеа што детално објаснуваат како да ја користите програмата.
 • Онлајн ажурирање на системот.

Стотици стандарди

CADprofi Mechanical програма е опремена со широк сет на стандардизирани делови, конструкција на апарати, челични приклучоци и други производи од челик, хидраулични и пневматски предмети, ознаки, како и други елементи засновани на локални и меѓународни стандарди.

mechanical content
video mechanical

Проверете ги нашите видео упатства!

Видеата покажуваат ефикасни начини за креирање на проекти со користење на додаток CADprofi Architectural. Откако ќе ги видите овие видеа, можете да продолжите „рачно“ да цртате во вашата основна програма CAD. Но, дали сеуште ќе сакате да го направите тоа?

Повеќејазичен

Корисничкиот интерфејс базиран на Unicode поддржува 24 јазици, односно Aнглиски, Бугарски, Kинески поедноставен, Хрватски, Чешки, Дански, Холандски, Фински, Француски, Германски, Грчки, Унгарски, Италијански, Јапонски, Корејски, Полски, Португалски, Романски, Руски, Српски , Словенечки, Шпански, Шведски и Турски јазик.

Можете лесно да го промените јазикот во програмата за конфигурација.

Нашиот софтвер е достапен преку добро развиена мрежа на дистрибутери во многу земји, благодарение на ова можете да имате директна поддршка на вашиот мајчин јазик.

language

Максимална компатибилност

Десетици илјади корисници од целиот свет веќе го избраа пакетот CADprofi. Ова е причината зошто секогаш се грижиме да ја зачуваме целосната компатибилност со другите CAD апликации во секоја нова верзија на нашиот софтвер. Нашите апликации автоматски ќе се конфигурираат за да бидат оптимално компатибилни со секое избрано опкружување на софтвер (AutoCAD, ARES Commander, BricsCAD GstarCAD, progeCAD, ZWCAD, IntelliCAD и многу повеќе). Цртежите создадени во CADprofi се целосно компатибилни со форматите DWG и DXF и може да се уредуваат во која било апликација CAD без потреба да се користи нашиот софтвер.

requirements
training

Леснина на користење

CADprofi е професионална параметарска CAD апликација која значително ја забрзува работата на дизајнот. Удобен и лесен за користење, интерфејс на апликацијата овозможува целосно да се користат нејзините карактеристики веднаш, без потреба од обемна обука за софтвер. CADprofi е многу популарен меѓу архитектите и инженерите. Помалку искусни корисници, кои само повремено работат со CAD цртежи, исто така многу ја пофалуваат достапноста и функционалноста на нашиот софтвер.

allmodules

Сеопфатна функционалност

Архитектите, инженерите и дизајнерите користат CADprofi за да создадат проекти во високоградба, цевководи, водоводи, вентилација, електрична енергија и други технолошки инсталации во индустријата, како и механички и структурни конструкции. Апликативниот пакет е составен од следниве

Сите модули за апликација се меѓусебно компатибилни и секој може да се инсталира одделно или во комбинација со кој било друг. CADprofi е развиен главно како алатка што се користи во 2D и изометриски цртежи. Континуирано ажурираната библиотека на предмети од многу производители на индустрија, исто така, во голема мера го олеснува 3D дизајнот. Софтверот е опремен со богата низа функции кои го поддржуваат корисникот на секое ниво на дизајн-работа: од системот за автоматско нумерирање и опишување, се до генерирање на листа на материјали и извоз на податоци во многу формати на датотеки за понатамошно уредување (вклучувајќи doc, xls, xml и многу други).

Снимки на екранот

mech screen1
mech screen2
mech screen3
mech screen4
mech screen5
mech screen6