adriabim strakon logo

НАЈДОБРИОТ CAD / BIM НА СВЕТОТ
СОФТВЕР ЗА ДИЗАЈН НА АРМИРАНОБЕТОНСКИ КОНСТРУКЦИИ

Софтверот 2D/3D/BIM/CAD за конструктивен дизајн од армирано-бетонски конструкции.

Софтверот BIM-CAD за структурен дизајн

adriabim strakon
 • ЛЕСЕН ЗА УЧЕЊЕ

  Ние ви помагаме да го научите софтверот. Нашиот курс за обука ќе ви помогне да започнете сами.

 • ЕФИКАСЕН И БРЗ

  STRAKON е докажано дека е поефикасен и ви овозможува да работите побрзо.

 • 2D/3D/BIM/CAD

  STRAKON ви нуди да работите и во 2D и 3D. Тоа е CAD и BIM софтверско решение.

 • ГЕРМАНСКИ КВАЛИТЕТ

  STRAKON е на прво место во Германија и околните земји. Софтверот ви го обезбедува најдоброто дизајнерско искуство!

 • ОДЛИЧНА ПОДДРШКА, ОБРАЗОВАНИЕ
  И фер ЦЕНИ

  STRAKON е популарен во Европа поради одличната образовна програма, одговорната поддршка и ниските цени на трајните лиценци.

 • ОТВОРИ БИМ

  STRAKON е сертифициран со IFC 4 и е компатибилен со друг BIM софтвер со напредна размена на IFC-датотеки.

 • ТРАЈНА ЛИЦЕНЦА

  STRAKON има доживотни трајни лиценци и ќе биде ваш засекогаш.

STRAKON – Софтверот BIM/CAD за дизајн на армиран бетон, монтажни и полумонтажни конструкции

STRAKON е 2D / 3D / BIM / CAD модерно софтверско решение за конструктивно проектирање на сите видови армирано-бетонски конструкции. Главниот фокус е на кофражните цртежи и арматурни планови. STRAKON ви овозможува да креирате професионални 2D цртежи и 3D детални модели.
Можете да го креирате вашиот проект во BIM (Building Information Model) во 3D или само во 2D. Дизајнерот или проект менаџерот може да одлучи во рамките на проектот кој метод е потребен или корисен. Бидејќи промените во фазата на планирање и изградба се многу чести, високиот степен на комфорт за модификација е многу важен. Понатаму, соработката со многу учесници во проектот преку брз електронски пренос на податоци е апсолутно суштинска. STRAKON ви овозможува да комуницирате дигитално со сите проектни партнери како што се изведувачи, архитекти, градежни инженери, MEP-планери, градежни компании итн. BIM особено бара добри интерфејси во структурниот дизајн, каде што кофражните и арматурните планови играат централна улога. Тука IFC, CPIXML или 3D PDF нудат многу добар стандард.
Со STRAKON сте одлично позиционирани во полето на кофражни и арматурни планови за иднината. BIM е во зголемена побарувачка и од јавниот и од приватниот сектор. Затоа е важно системот CAD да може оптимално да се интегрира во синџирите на процесите на BIM во однос на кофражот и засилувањето. Овде одлучувачки фактор е што BIM треба да нуди предности за вашата канцеларија – во овој случај STRAKON може многу добро да ве поддржи. DICAD е член на buildingSMART и групацијата за структурен дизајн и активно работи на менување на методите на планирање и процесите на 3D/BIM.

STRAKON

BIM-Software-STRAKON

Фокусот на планирањето со STRAKON е во областа на планирање на кофражни и арматурни планови во 2D, 3D и BIM. Со STRAKON можете да работите на различни специјалистички полиња. Структурен инженер ќе открие дека STRAKON идеално ја поддржува неговата гледна точка кога станува збор за структурно инженерство, нискоградба, изградба на мостови, монтажни конструкции, полумонтажна конструкција и многу повеќе. Но, STRAKON може да се користи и за процеси во областа на архитектурата, челичната конструкција, дрвната конструкција итн.
Брзо растечкиот број на корисници на STRAKON покажува дека STRAKON добива повеќе и повеќе одобрување и станува стандарден систем.

STRAKON Почетен BIM курс

monitor 1

Примери за користење во BIM

STRAKON je vsestranska BIM programska oprema, zasnovana posebej za projekte, ki vsebujejo armiranobetonske konstrukcije (opaži, lita AB konstrukcija, prefabrikati in polmontažne konstrukcije, mostovi itd.)

semi precast parts balcony
Screenshot 42 1
bim software structural design
architecture model roof conversion
Screenshot 45 1
Flyer 2019 Brucke 13 white
bim software bridge construction
architecture model planning
Screenshot 43 1
cad reinforcement bridge piers
BIM planning with data 1
19Neue Cube Bewehrung
Sondermatten
Gittertrager fur konstruktive Fertigteile
Cube Bewehrung Stabstahl
BIM Property Sets

PDF датотеки

PDF icon

куќа 1
планови за фитинзи

PDF icon

куќа 2
планови за фитинзи

PDF icon

куќа 3
планови за фитинзи

PDF icon

куќа 4
планови за фитинзи

Примери на детални цртежи
направени со STRAKON

strakon case study 1 small
strakon case study 2 small
strakon case study 3 small
strakon case study 4 small

РЕФЕРЕНЦИ

BP Bau referenca
NS Drafter referenca
Detajl Infrastruktura referenca

BF BAU

NS DRAFTER

INFRASTRUCTURE

STRAKON овозможува поефикасен, прецизен и побрз работен тек на вашите BIM проекти.

Лесен за користење BIM софтвер со одлична поддршка и правични цени за лиценцирање.

10 ДЕНА БЕСПЛАТНИ

* Бесплатен 10-дневен БЕСПЛАТЕН пробен период, не е потребна кредитна картичка

Уште не сте сигурни?

Контактирајте не за демонстрација на бесплатен софтвер!