adriabim axisvm logo

ИНСПИРИРАН ПАРТНЕР ВО ДИЗАЈН

ЗНАЕЊЕ ЕФИКАСНОСТ ПОДДРШКА

ПРОГРАМА ЗА СТРУКТУРНА АНАЛИЗА И ДИЗАЈН

adriabim axisvm box 2

МОДЕРЕН И ЕДНОСТАВЕН КОРИСНИЧКИ ИЗГЛЕД
Корисничкиот изглед е едноставен и транспарентен, со голем сет на команди и опции. Бидете креативни и во 3D перспектива!

СТРУКТУРАЛЕН ДИЗАЈН
Дизајн на конструктивни елементи како што се греди, столбови, фарми, темели итн. Дизајн на сите видови конструкции (дрво, челик, бетон, XLAM).

КОМПАТИБИЛНОСТ на BIM
Искористете ги предностите на софтверот BIM! AxisVM е компатибилен со неколку BIM софтверски решенија како што се ArchiCAD, Revit, ALLPLAN итн.

ЕФЕКТИВНО ДОДЕЛУВАЊЕ НА ТОВАРУВАЊЕ
Искористете ги предностите на брзото и автоматско доделување на оптоварување со генератор за снег и ветер итн.

ТОЧНИ РЕЗУЛТАТИ И ИЗВЕШТАИ
Брзо креирајте точни и детални извештаи со сите пресметки во согласност со стандардите на Еврокод.

БРЗ И ЕФИКАСЕН
Без ограничувања, можете да моделирате, анализирате и дизајнирате дури и со најтешките проекти, без да одземаат многу време и повторување на постапките.

ПОГОДЕН ЗА КОМПЛЕКСНИ ПРОЕКТИ
Со AxisVM можете да креирате дури и најкомплексни структури. Погоден е за сите видови градби.

Што претставува програмата AxisVM?

AxisVM е софтвер за статичка анализа на структури користејќи метод на конечни елементи и дизајн на структури.

ИНТУИТИВНА АЛАТКА ЗА ПРОЕКТИРАЊЕ
и проверка на армирано-бетонски, челични, дрвени и ѕидарски конструкции.

ЕФЕКТИВНО РЕШЕНИЕ
за решавање на статички, динамички и проблеми со стабилност.

Алатки со високи перформанси
за линеарна и нелинеарна анализа.

АВТОМАТСКО КРЕИРАЊЕ
на проектна документација врз основа на шаблони.

Зошто да изберете AxisVM?

НАПРЕДНО РЕШЕНИЕ
AxisVM ви овозможува да ги искористите предностите на неколку напредни методи за анализа.

поволна ЦЕНА
AxisVM е синоним за најисплатливото структурно софтверско решение за градежни инженери!

ЛЕСНО ЗА УЧЕЊЕ
AxisVM ви овозможува лесно и брзо мигрирање од претходниот софтвер со малку напор. Софтверот е лесен за користење, со квалитетна поддршка и обука.

Што ви нуди AxisVM

ЈАСЕН, ИНТУИТИВЕН ГРАФИЧКИ КОРИСНИЧКИ ИЗГЛЕД
Интелигентниот графички кориснички интерфејс ги поддржува сите фази од процесот: дефинирање, анализа и презентација на резултатите. AxisVM нуди единствен кориснички изглед за моделирање, анализа, дизајнирање, детали и известување.

НАПРЕДНИ СПОСОБНОСТИ ЗА АНАЛИЗА
Линеарна, нелинеарна, пластична статичка анализа. Линеарна, нелинеарна анализа на временски одговор. Пресметка на облици и режими на фреквенција. Pushover анализа. Неограничен број равенки. Брз, паралелен решавач со повеќенавојна и поделена технологија.

РАЗЛИЧНИ ПРЕСМЕТКИ
Модули за армирано-бетонски греди, столбови, плочи, ѕидови, темели. Проверка на челик и оптимизација на делот. Дизајн на дрво со меко и тврдо дрво, залепено дрво и LVL материјали.

Бесплатен курс на AxisVM за почетници

adriabim axisvm screen 1 1

Примери за употреба

axisvm api dynamo
axisvm api sc1 eng
axisvm megbizhatosag
CEOS v10 kombinalt kep
Diploma 2011 Vecseri Balazs kombinalt kep
Florian aluljaro v11 Fomterv 2012 06 06 szinskalas
Kontener v10 Gnadig Andras latvanyszinskalas
Pinceszint v10 Pond alaplemez kombinalt
Puskas Kozti v12 2014 05 07 retusalt
Rampa v10 Ingware 2010 08 25 kombinalt kep
saldome2 timber structure
silo petohoza
Sudapet hotel v10 Taha Elnour 2012 01 29 kombinalt kep
Time History Analisys R3 3
Tower with white background
2555 Statik Vorprojekt def v12 Ingware 2015 03 04 szinskalas

Референци

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST

BELVEDERE RESIDENTIAL TOWER

BELVÉDÈRE RESIDENTIAL TOWER

HUNGARIAN AUTOCLUB HEADQUARTERS

HUNGARIAN AUTOCLUB HEADQUARTERS

LEWISHAM EXCHANGE

LEWISHAM EXCHANGE

LIBRARY BUILDING OF VIENNA UNIVERSITY OF ECONOMICS

LIBRARY BUILDING OF VIENNA UNIVERSITY OF ECONOMICS

NEW MILLENNIUM REFORMED CENTE

NEW MILLENNIUM REFORMED CENTE

OSKAR BRIDGE

OSKAR BRIDGE

PAVILION OF REFLECTIONS

PAVILION OF REFLECTIONS

STRUCTURAL REINFORCEMENT OF AN RC COOLING TOWER

STRUCTURAL REINFORCEMENT OF AN RC COOLING TOWER

SUNTAGO WATER PARK

SUNTAGO WATER PARK

THIRD MILLENIUM BRIDGE

THIRD MILLENIUM BRIDGE

VOLTA WEST

VOLTA WEST

AxisVM ви овозможува да ги завршувате вашите проекти побрзо, полесно и поефикасно.

Обидете се со БЕСПЛАТНА пробна лиценца од 30 дена!

* Бесплатен пробен период од 30 дена, не е потребна кредитна картичка

Не сте сигурни сеуште?

Контактирајте не за презентација на програмата