CADprofi
Architectural

mech

CADprofi Architectural

Програмот помага при создавање на градежни цртежи, пресеци и издигнувања и овозможува цртање на ѕидови, вметнување врати и прозорци, создавање архитектонски димензионирања и описи, како и употреба на предмети од библиотеката за мебел и друга опрема. Уникатна карактеристика на програмата е можноста на изработка на планови за евакуација и безбедност.

Архитектонскиот модул CADprofi може да се купи одделно или во целосен пакет CADprofi Suite, кој ги содржи сите 4 модули CADprofi за 50% од цената.

Главни карактеристики

 • Цртање на единечни и повеќеслојни sидови со можност за дефинирање на кој било материјал и дебелина на секој ѕиден слој.
 • Цртање на ѕидови по избраниот раб, со можност на дефинирање на почеток од одредена точка или друг објект.
 • Параметрична столарија (врати, прозорци, гаражни врати) со автоматска детекција на дебелината на ѕидот. Планот, пресекот и висинскиот поглед се достапни. За параметарските објекти корисникот може да определи какви било димензии и својства.
 • Динамичко одредување на насоката на вметнување на вратите што го олеснуваат правилното позиционирање.
 • Автоматско дефинирање и обележување на просториите со пресметка на површината.
 • Проектирање скали со можност за одредување на димензиите и бројот на газиштата. Различни елементи на скалите, од кои корисникот може да гради скали со кој било број на газишта, се достапни.
 • Поставување на кров со можност за пресметување на површински угиби, агли на покриви и неговата висина.
 • Архитектонско димензионирање соодветно за градежни проекти. Програмата му овозможува на корисникот да ги менува стиловите и единиците за димензии без оглед на тоа која единица за дизајнирање била користена во цртежот (на пр. Димензионирање во см на цртеж, подготвени во мм). Уникатна карактеристика е можноста да се претвори обична димензија на CAD во архитектонско димензионирање.
 • Библиотека на мебел, санитарна опрема, апарати за домаќинство, постројки и друго.
 • Симболите за котирање со автоматско пополнување на наведените точки на ордини.
 • Архитектонски симболи: дупки, вентилациони канали, ознаки за столарија и дрвенарија, падини на теренот, топографски симболи, стрелики, општи симболи, итн.
 • Цртање и уредување на правци и планови за итни случаи на бегство.
 • Библиотека со симболи, ознаки и знаци од категорија на здравје и безбедност, противпожарна заштита и информации од јавен карактер.
 • Проектирањето се врши во согласност со навиките и барањата на дизајнерите.
 • Достапни се матрични и империјални единици.
 • Алатки за целосен опис и детали за проектите.
 • Автоматско нумерирање на објектите.
 • Систем за брзо пребарување на производи во базата на податоци.
 • Пристап до CAD библиотеки на многу светски познати производители.
 • Можност за обележување на важни и додавање на сопствените симболи или објекти на корисникот.
 • Автоматско управување со стилови и стилови на печатење му овозможува на корисникот да постигне отпечатоци со претходно дефинирана дебелина на линијата, бои, итн.
 • Можност да се дефинира списокот на „омилени“ што овозможува да се работи во согласност со навиките и преференциите на корисникот.
 • Можност за додавање на сопствени преводи или промена на терминологијата што се користи во програмата.
 • Паметно вметнување на објекти со можност за нивно прицврстување на други објекти со употреба на технологијата „со еден клик“.
 • Интелигентни команди кои овозможуваат извршување операции за брзо уредување на симболи и предмети директно на цртежот.
 • Можност за создавање какви било дијаграми, тек на дијаграми, технолошки и функционални шеми, алгоритми.
 • Можност за креирање на ценовник за материјали и спецификации што може да се печатат или извезуваат во повеќе формати, вклучувајќи pdf, rtf (doc), xls, xml, csv, html и други.
 • Автоматско создавање на графички ознаки.
 • Онлајн помош со многу илустрации и туторијални видеа што детално објаснуваат како да ја користите програмата.
 • Онлајн ажурирање на системот.

CP-Производители

Пристап до библиотеките на многу познати производители на електрика, HVAC системот и цевководи.

CP-Симболи

 • Збир на CAD симболи од различни индустрии.
 • Можност за купување единствена библиотека, цела серија гранки или цел комплет (пакет).
 • Компатибилност со најновите CAD програми.
 • Можност за креирање спецификации.
CADprofi
 • Сеопфатна програма што помага при дизајнирање.
 • Пристап до библиотеките на познати производители.
 • Проширена содржина на библиотеки со симболи и параметарски објекти од многу стандарди.
 • Напреден уредувач за шеми и дијаграми.
 • Можност за проширување на базите на податоци самостојно.
 • Алатки за целосен опис и детали за проектите.
 • Компатибилност со најновите CAD програми.
 • Креирање на проширена спецификација.
 • Дополнителни команди за измени.
video architectural

Проверете ги нашите видео упатства!

Видеата покажуваат ефикасни начини за креирање на проекти со користење на додаток CADprofi Architectural. Откако ќе ги видите овие видеа, можете да продолжите „рачно“ да цртате во вашата основна програма CAD. Но, дали сеуште ќе сакате да го направите тоа?

evac

Планови за евакуација и заштита од пожар

Софтверот CADprofi е сеопфатна апликација која помага при проектирање и во градежништвото и во индустријата, со посебен акцент на плановите и системите кои обезбедуваат безбедност на луѓето што престојуваат во зградите. Неколку модули се достапни кои помагаат при проектирање на индустриски проекти поврзани со заштита од пожар и евакуација. Архитектонскиот модул CADprofi овозможува брзо цртање на плановите за градење и креирање планови за евакуација, заштита од пожар и безбедност.

Повеќејазичен

Корисничкиот интерфејс базиран на Unicode поддржува 24 јазици, односно Aнглиски, Бугарски, Kинески поедноставен, Хрватски, Чешки, Дански, Холандски, Фински, Француски, Германски, Грчки, Унгарски, Италијански, Јапонски, Корејски, Полски, Португалски, Романски, Руски, Српски , Словенечки, Шпански, Шведски и Турски јазик.

Можете лесно да го промените јазикот во програмата за конфигурација.

Нашиот софтвер е достапен преку добро развиена мрежа на дистрибутери во многу земји, благодарение на ова можете да имате директна поддршка на вашиот мајчин јазик.

language
training

Леснина на користење

CADprofi е професионална параметарска CAD апликација која значително ја забрзува работата на дизајнот. Удобен и лесен за користење, интерфејс на апликацијата овозможува целосно да се користат нејзините карактеристики веднаш, без потреба од обемна обука за софтвер. CADprofi е многу популарен меѓу архитектите и инженерите. Помалку искусни корисници, кои само повремено работат со CAD цртежи, исто така многу ја пофалуваат достапноста и функционалноста на нашиот софтвер.

Максимална компатибилност

Десетици илјади корисници од целиот свет веќе го избраа пакетот CADprofi. Ова е причината зошто секогаш се грижиме да ја зачуваме целосната компатибилност со другите CAD апликации во секоја нова верзија на нашиот софтвер. Нашите апликации автоматски ќе се конфигурираат за да бидат оптимално компатибилни со секое избрано опкружување на софтвер (AutoCAD, ARES Commander, BricsCAD GstarCAD, progeCAD, ZWCAD, IntelliCAD и многу повеќе). Цртежите создадени во CADprofi се целосно компатибилни со форматите DWG и DXF и може да се уредуваат во која било апликација CAD без потреба да се користи нашиот софтвер.

requirements
allmodules

Сеопфатна функционалност

Архитектите, инженерите и дизајнерите користат CADprofi за да создадат проекти во високоградба, цевководи, водоводи, вентилација, електрична енергија и други технолошки инсталации во индустријата, како и механички и структурни конструкции. Апликативниот пакет е составен од следниве

Сите модули за апликација се меѓусебно компатибилни и секој може да се инсталира одделно или во комбинација со кој било друг. CADprofi е развиен главно како алатка што се користи во 2D и изометриски цртежи. Континуирано ажурираната библиотека на предмети од многу производители на индустрија, исто така, во голема мера го олеснува 3D дизајнот. Софтверот е опремен со богата низа функции кои го поддржуваат корисникот на секое ниво на дизајн-работа: од системот за автоматско нумерирање и опишување, се до генерирање на листа на материјали и извоз на податоци во многу формати на датотеки за понатамошно уредување (вклучувајќи doc, xls, xml и многу други).

Снимки на екранот

arch screen1
arch screen2
arch screen3
arch screen4
arch screen5
arch screen6