Што е 3D FastView?

3D FastView е вистинското решение за собирање, обележување, превод и компресија на големи 3D CAD-датотеки. Способноста да се справи и компресира големи 3D CAD-датотеки ги прави сите релевантни корисници во претпријатието пристап и да комуницираат 3Д-податоци без скапа CAD лиценца и високи трошоци за одржување.

threed
threed intro

Поддржани формати на датотеки:

CATIA V4/V5, NX, ProE, SOLIDWORKS, SOLIDEDGE, INVENTOR, JT, PARASOLID, 3DXML, STEP / IGES / ACIS / STL / HPGL.

Fastest, Lightest and Easiest прегледувач за гоелми 3D CAD датотеки (Најбрз и најлесен прегледувач за голема 3Д CAD-датотека)

Со водечката технологија за компресија на податоци од 3D (од 10 GB до 380 MB) и практични функции, 3D FastView им овозможува на неискусните корисници далеку полесно и поефикасно управување и составување на големи 3D CAD-датотеки на лаптопот. Намалете ги луксузните трошоци за хардвер и обука.

ladja

Направете полесна соработка со тимови

3D FastView е во состојба да преведе формат на датотека 3D CAD помеѓу разновидни CAD системи. Дури и поддржано претворање во лесен супер компресиран неутрален формат со информации за обележување и мерење за лесно споделување со внатрешни и надворешни тимови.

threed

Визуелизирајте различни аспекти на 3D CAD моделот

-Прикажување на информациите за PMI / GD & T swiper

-Кориснички кориснички прегледи

-Криење и прикажување на компонентите

-Поглед на собирање и разделување

-Создавање и зачувување анимација

-Создавање пресеци на сектори

-Генерирање 2D проекција

-Преглед на 2D CAD цртежи

Анотирајте и добијте точна мерка

-Додадете 2D / 3D-прибелешкиswiper

-Снимајте ги, вадете, внесувајте и забележувајте информации за мерењето

-Сеопфатни алатка за мерење

-Пресметувај атрибути на моделот

Анализирајте го 3D CAD моделот пред производството

-Пресметајте проектирана површина swiper

-Анализа на подрез

-Нацрт анализа на агол

-Анализа на проверка на интерференција

-Извештај за пречки во извозот

-3Д модел споредба

Преведете на повеќе 3D CAD-датотеки одеднаш

-Извоз на STP, IGS, CATIAV5, ACIS, Parasolid и многу повеќе формати на датотекиswiper

-Изберете компатибилност на верзијата на излезната датотека

-Вклучува 3DPDF што покажува атрибути на моделот

index

За составување на 3D CAD модел

3D FastView им помага на инженерите за склопување да ја олеснат и забрзаат нивната работа со одличните перформанси и функции.

index 1

Зошто да изберете 3D FastView?

3D FastView преведува и компресира 3D CAD-датотеки помагаат да се заштедат трошоците за софтвер, хардвер, одржување, обука и време.

index 2

3D FastView е достапен за

Windows 7
8.1
10